Chiara Tissen geeft toneelcursus bij ZINspelers

31 december 2008 08:00

ALMERE - Actrice Chiara Tissen geeft vanaf donderdag 8 januari bij ZINspelers een cursus toneelspelen aan gevorderde amateurtoneelspelers. Gedurende zes lessen gaat zij in op hoe een toneeltekst gezegd kan worden en hoe een rol gespeeld kan worden. Er wordt gewerkt in een kleine groep van maximaal twaalf deelnemers.


ZINspelers bracht in november met veel succes twee muziektheatervoorstellingen uit in het 'Lorca Festival'. In april beginnen naar verwachting zowel in Almere als Lelystad repetities voor nieuwe producties. Tot die tijd biedt ZINspelers een aantal verschillende toneelcursussen aan, zowel voor beginnende als voor gevorderde toneelspelers. En er wordt 'gebouwd' aan een vast theaterkoor in de cursus koorbuilding.
Chiara Tissen speelt sinds 1989 bij toneelgezelschappen als Het Nationale Toneel, en het Ro Theater. Zij is vooral bekend van familiemusicals als 'De Koning van Katoren' en 'De Scheepsjongens van Bontekoe' Voor beide een musicals kreeg zij een award-nominatie. Daarnaast speelde zij gastrollen in veel televisieseries.

Beginners

Voor beginnende spelers en spelers met weinig ervaring begint op woensdag 7 januari de cursus 'We maken een voorstelling'. In twintig lessen wordt toegewerkt naar een korte voorstelling die in juni in De Glasbak gespeeld zal worden. Deze cursus wordt gegeven door regisseur en theaterdocent Henk Jansen.
Ook gaat er een cursus 'koorbuilding' van start onder leiding van koordirigent en zangeres Marjolein van Tongeren. Het is de bedoeling dat er een vast koor ontstaat dat deelneemt aan de komende muziektheatervoorstellingen van ZINspelers.
Voor meer informatie over ZINspelers en de komende cursussen zie de website: www.zinspelers.nl.