Chipz danst op Lettertuin tegen overgewicht

10 september 2008 07:00

ALMERE - "Hebben jullie zin om een beetje dansen?", roept zanger Peter van de popgroep Chipz. De kinderen van basisschool De Lettertuin reageren met gejuich op de vraag. Chipz was te gast op de school aan de Boterbloemweg in het kader van Chipz Dance Xper!enz: een tv-programma met aandacht voor overgewicht bij kinderen.


Chipz is vooral bij kinderen bijzonder populair. De leerlingen van De Lettertuin waren dan ook knap zenuwachtig voor de komst van het viertal. Het piepkleine podium staat opgesteld achter de gymzaal. Eindelijk komen de vier sterren op, onder het zingen van hun nieuwste hit. Daarna blijven Rach-L en Kevin op het podium achter en lopen Cilla en Peter het publiek in om met de kinderen het bijbehorende dansje te oefenen. Ze steken allebei ruim een kop boven de kinderen uit. Die vinden het geweldig dat hun idolen zo dichtbij te kunnen zien.
De boodschap van Chipz is simpel: kinderen moeten meer bewegen. Dat kan door middel van sport, maar ook door lekker te dansen. En de vier Chipz-leden beheersen de danskunst tot in de puntjes. De vele danspasjes zijn voor de leerlingen nauwelijks bij te benen, maar ze laten zich daardoor geenszins uit het veld slaan.
Als Rach-L afscheid neemt en vraagt om vooral naar de tv-uitzendingen te kijken, neemt Chipz afscheid met een laatste lied.
De leerlingen van de Lettertuin proberen nog met de noodkreet 'we want more' hun idolen op het podium te laten terugkeren, maar dat lukt niet meer. De groep moet diezelfde middag namelijk nog naar een andere school in het land om ook daar aandacht te vestigen op de tv-uitzendingen.