ChristenUnie: weinig aandacht voor Waterschapsverkiezingen in Almere

19 november 2008 08:00

ALMERE - Het is moeilijk om in Almere de aandacht te vestigen op de Waterschapsverkiezingen die vorige week van start gingen. Dat vindt Almeerder Rinus de Jonge, nummer 2 op de kieslijst voor de Waterschapsverkiezingen van de ChristenUnie, Lijst 7.


"In tegenstelling tot de gemeenten Dronten en Urk heeft de gemeente Almere geen aanplakborden geplaatst. Staan er bij de overige verkiezingen altijd zo'n dertig borden door heel Almere, deze keer heeft men zich beperkt tot een aantal palen bij Station Parkwijk. Dat ophangen daar niet eenvoudig is blijkt wel uit het feit dat tot nu toe slechts één partij daar gebruik van gemaakt heeft."
Rinus de Jonge hoopt dat de Verkiezingskrant er toch voor zal zorgen dat veel Almeerders hun stembiljet in zullen sturen.
Het Waterschap houdt zich bezig met de veiligheid van de dijken, het waterpeil en de kwaliteit van het water in de grachten. De stemming sluit op 25 november om 12.00 uur en de voorlopige uitslag wordt op 27 november om 19.00 uur bekend gemaakt.
Op www.waterschappen.nl staat naast meer informatie, ook de Kieskompas als ondersteuning bij het bepalen van de stemkeuze.