Christian Wisse ontwerpt bijzondere tuinen"Ik weet van puzzelstukjes een tuin te maken"

20 mei 2009 07:00

MOLENBUURT - Wie bepaalde ideeën heeft over een tuinontwerp, maar niet een alledaags ontwerp wil, kan sinds kort in Almere terecht bij Christian Wisse. Op zaterdag 23 mei en zondag 24 mei van 11.00 tot 16.00 uur houdt Wisse open dagen.


Wisse is een tuinontwerpster die kan vormgeven aan ruimte, stemming en verlangens. "Een tuin ontwerpen is een complex verhaal", zegt Wisse. "Dat is voor mij ook het boeiende. Mensen hebben vaak een probleem of wens maar weten dat niet uit te voeren. Ik kan die vertaalslag voor ze maken."
Wisse is vooral bekend als kunstenaar. Sinds ze in Almere woont is ze gegrepen door de tuinen. "Beeldende kunst en tuinaanleg hebben wel raakvlakken. Je speelt met vorm en ruimte. Alleen het materiaal verschilt. In een tuinontwerp gaat he om planten, paden en verhoudingen tussen open plekken en volumes. Door bijvoorbeeld een boom de planten maak je ruimte onder de takken, plant je een heg, dan ontstaat er een ruimte áchter."
Een ander verschil is dat je bij het maken van een beeld alleen je eigen doel volgt. Bij een tuinontwerp ga je op zoek naar de wensen van de opdrachtgever, want daar moet de tuin bij passen.
Wisse werkt met klanten naar een tuinontwerp 'op maat' toe. "Als iemand graag geraniums in de tuin wil met een gazonnetje, dan ga ik aan de slag. Maar ik ga wel op zoek naar mooie vormen en de balans in de tuin. Een ander wil misschien een wilde tuin, of een tuin waar veel speelruimte is voor de kinderen. Dat vind ik juist de uitdaging."
Ook is Christian Wisse de juiste persoon voor mensen die een oplossing zoeken voor een probleem in de bestaande tuin.

Christian Wisse

Verfmolenstraat 76
1333 AW Almere
036-5490364
www.christianwisse.nl
chris@christianwisse.nl