Chuckie vindt in Almere staan 'dope'

16 juni 2010 07:00

ALMERE - Hét dancefeest van internationale allure, Dirty Dutch, gaat op zaterdag 19 juni los op het Almere Strand. Grote internationale artiesten als Chuckie, David Guetta en Estelle doen dan Nederland aan. Redacteur Linda Graanoogst van Almere DEZE WEEK sprak in aanloop naar dit 'young&beautiful dance event' van 2010 de wereldberoemde en drukbezette DJ Chuckie en vuurde vijf vragen op hem af.


LG: Hoe vind je het om in Almere te draaien?
Chuckie: "Heel dope. En het komt niet vaak voor dat de lokale media op de hoogte is van wat er onder jongeren speelt. Ik zie het dan ook als een eer dat ik dit interview kan doen."
LG: Wat verwacht je van het evenement Dirty Dutch?
Chuckie: "Het is de eerste keer dat we een outdoor festival met Dirty Dutch doen. Tickets gaan hard! We verwachten 20.000 bezoekers. Ik heb er erg veel zin in. Ik verwacht er erg veel van en de plannen zien er fantastisch uit. We gaan dit terrein maar één keer doen, het wordt dus echt legendarisch…"

LG (met een knipoog): Wat maakt jouw aanwezigheid op dit evenement 'dirty' ?

Chuckie: "Dirty Dutch is een gevoel. Iets dat ik niet alleen ik voel maar de hele Nederlandse 'scene'. Het is een soort nationale trots in de clubscene waar we nu de wereld mee gaan veroveren." Lachend: "Ik ben en voel me Dirrrrty Dutch."

LG: Hoelang duurt je set en pas je deze aan op het Almeerse publiek?

Chuckie: "Mijn set duurt twee uur en in principe pas ik mijn set niet aan. Ik weet wel wat het publiek verwacht en daar speel ik op in."

LG: Zijn er nog dingen die we niet mogen missen?

Chuckie: "Jazeker, we lanceren een nieuw talent met Dirty Dutch Music, zijn naam is Mitchell Niemeyer. Een jongen met passie voor muziek die zijn fotomodellencarrière opoffert om DJ te worden. Hou hem in de gaten. He's the next big thing!"