Citymall 036: nieuwe identiteit voor bestaand winkelgebied

03 oktober 2009 07:00

STAD CENTRUM - Vanaf 1 oktober 2009 krijgt een deel van stadshart Almere een nieuwe naam: Citymall 036. Of eigenlijk krijgt het in 2006 opgeleverde winkelcomplex voor het eerst een eigen naam. De nieuwe naam is voor eigenaar Unibail-Rodamco en de winkeliers de start van een campagne om de bijzondere kwaliteit van dit winkelgebied beter onder de aandacht te kunnen brengen.


De bijzondere architectuur, de grote winkelunits en de verschillende functionaliteiten (wonen, werken, winkelen) maken dit deel van stadshart Almere zó overduidelijk anders, dat er de behoefte is aan een naam, een extra label, om dit gebied beter te profileren.
Met de introductie van de nieuwe naam is het startsein gegeven voor extra investeringen in de publieke ruimtes om de winkelbeleving te optimaliseren en nog meer onderscheidend te maken. Bezoekers zullen de komende maanden de effecten gaan zien en merken. De eerste aanpassingen zullen zichtbaar zijn vanaf oktober 2009 en naar verwachting in september 2010 worden afgerond.
Citymall 036 wordt gepositioneerd als één groot warenhuis. Er worden evenementen, acties en promoties georganiseerd binnen een maandelijkse wisselend thema, te beginnen met Oktober Styling Maand. Het getal 036 zal hier in centraal staan: iedere maand worden er bijvoorbeeld 36 redenen gegeven om Citymall 036 te bezoeken. Informatie hierover vanaf 1 oktober op www.citymall036.nl.
Citymall 036 omvat 120 winkels en horecagelegenheden en behoort tot de grotere winkelgebieden van Nederland. Jaarlijks komen er ongeveer acht miljoen bezoekers. Citymall 036 is en blijft een onlosmakelijk onderdeel van stadshart Almere.