Claudia van der Sluis begeleidt mensen bij reizen met de bus'Almeerse stadsbussen hebben iets magisch'

23 juni 2010 07:00

OOSTVAARDERSBUURT - Claudia van der Sluis vind zichzelf wel een 'BA'er': een Bekende Almeerder. Want bekend is ze bij bijna alle buschauffeurs van Almere, want daar is Claudia regelmatig te vinden. Omdat die grote bussen "iets magisch" hebben.


Claudia (24) woont samen met zes anderen in een gedeelde woning van Triade in de Oostvaardersbuurt in Buiten. De bewoners hebben een beperking, maar de een is zelfstandiger dan de ander. Claudia heeft één grote hobby: meerijden 'op' de stadsbussen van Connexxion. "Ik begeleid mensen die niet zelf kunnen of durven reizen met de bus", zegt Claudia. "Vooral ouderen en mensen met een beperking, zoals Ronald die hier ook in huis woont. En ik help buschauffeurs tijdens de rit, als er passagiers zijn met vragen. Die kan ik dan vaak wel beantwoorden, want ik ken bijna alle straten in Almere en lijnen van Connexxion." De voorkeur van Claudia gaat uit naar lijn 1, die ze in haar vrije tijd regelmatig neemt. "Dat is de langste buslijn in Almere. Dan sta ik ook altijd naast de buschauffeur. 'He, collega!', zeggen de buschauffeurs tegen me als ik de bus in stap. Ik heb dan ook net als zij een Connexxion-uniform, met sjaal, pet en sokken."
Uiteindelijk wil Claudia ook haar busrijbewijs halen. Of dat kan is nog niet zeker, maar ze gaat vier lessen volgen om te kijken hoe dat gaat. Als dat niet kan, dan wil ze graag bij Connexxion werken. " Tot die tijd is ze in ieder geval veel in de Almeerse stadsbussen te vinden.

Bus-begeleiding

Claudia biedt hulp aan voor iedereen die begeleiding nodig heeft bij het reizen met Almeerse stadsbussen. Ze kent de lijnen, helpt bij in- en uitstappen en zal bij de passagier blijven totdat ze weer thuis is. Wie van de (gratis) hulp gebruik wilt maken, kan een mailtje sturen naar: claudiamic-700@hotmail.com.
Ze is ook op Hyves te vinden: houvanconnexxion24.hyves.nl.