Clinic atlete Karin Ruckstuhl aan OVC-leerlingen

01 april 2009 07:00

BOUWMEESTERBUURT - Atlete Karin Ruckstuhl, houdster van het Nederlands Record op de zevenkamp, gaf vorige week woensdag een clinic atletiek aan eerstejaars leerlingen sportklas van het Oostvaarders College.


De atlete uit Lelystad gaf de leerlingen op de baan van Atletiek Vereniging Almere (AVA) zowel in theorie als in de praktijk informatie over de onderdelen van de meerkamp. Ook legde de atlete uit hoe ze zich op het komende seizoen aan het voorbereiden is. Een bijzondere voorbereiding dit jaar, want Ruckstuhl komt juist terug van een zware hernia die haar ook belette om deel te nemen aan de Olympische Spelen in Beijing.
De clinic door Ruckstuhl is tevens de aftrap van de vier weken durende clinic 'atletiek' van de school. Het is de bedoeling dat de leerlingen door de clinic van Karin Ruckstuhl de laatste les in de serie zelf gaan organiseren en uitvoeren.
De sporttalentklassen van het Oostvaarders College staan al jaren bekend om de vele sportactiviteiten die zij hun leerlingen aanbieden. Deze sportactiviteiten, binnen het lesaanbod 'clinics' genaamd, kenmerken zich door hun veelzijdigheid, kennismakend karakter en de extra kennis die wordt aangeboden. Ook is er veel afwisseling door het gebruik van gastdocenten en echte professionals en/of topsporters op eigen gebied, zoals nu dus Karin Ruckstuhl. Maar de leerlingen volgen ook clinics in flagfootball, roeien, squashen, voetbal, hockey of softbal.