CliniClowns krijgen cheque van Dubbeldekker

09 maart 2010 12:39

MARKEN - De kinderen van basisschool de Dubbeldekker hebben eind vorig jaar een kerstmarkt gehouden. De opbrengst was bestemd voor CliniClowns. Deze week werd de cheque van maar liefst 287,50 euro aan de clowns gegeven.


Alle leerlingen hadden prachtige werkstukken gemaakt zoals: kaarsenstandaards, kerstkaarten of versierde kaarsen. De gedachte dat de opbrengst voor een goed doel zou zijn zorgde voor veel enthousiasme bij de hele school. Tijdens het maken van de artikelen werd er dan ook flink nagedacht over de prijs die gevraagd zou moeten worden. Het was een groot succes, de opbrengst was 287,50.
Afgelopen vrijdag kwam een "ambassadeur" van de CliniClowns naar de school om het bedrag in ontvangst nemen, natuurlijk in het bijzijn van alle leerlingen!
De spontane lege-flessenactie van de school voor Haïti heeft nog eens 510,21 euro opgeleverd. De kinderen namen iedere dag lege frisdrankflessen mee naar school. Bij de Albert Heijn op de Vrijmark mochten ze de enorme hoeveelheid flessen inleveren, wat een hele klus was. Het personeel heeft daar erg leuk aan meegewerkt, de kinderen kregen tijdens het invoeren van de flessen zelfs en gevulde koek. Door deze acties leren de kinderen hoe fijn het kan zijn als je anderen kan helpen, een heel goede ervaring.