Clinics van professionele chefs in 2010Kookclub Cuisine Culinaire groeit door

31 december 2009 08:00

RANDSTAD - De kookclub Cuisine Culinaire Almere mag zich in een groeiende belangstelling verheugen. De club telt nu tachtig leden die gezamenlijk gerechten bereiden en nuttigen. In 2010 zullen bekende chefs van restaurant clinics geven.


André Ruigrok van CC Almere: "De club bestaat uit enthousiaste liefhebbers die nieuwsgierig zijn hoe gerechten uit restaurants bereid worden. Eens in de maand maakt een groep van maximaal veertien personen een vijfgangen-diner. De groep werkt in echte kokskleding en staat onder leiding van een chef en een souschef."
Eerst bepaalt de menucommissie hoe het menu eruit gaat zien. Vervolgens wordt op de chefsavond het menu gekookt en aangepast. Ook worden de juiste wijnen erbij gezocht. De inkoopcommissie gaat daarna de juiste ingrediënten kopen. Ruigrok: "Er wordt gekookt voor de eigen groep. Het resultaat is vaak verbluffend. Het leuke is dat de leden de gerechten zelf ook beoordelen. We leren van elkaar. Bij een wedstrijd tussen de 23 verschillende Cuisine Culinaire-groepen in Nederland, werd Almere beoordeeld als beste."
In een prachtige eigen kookstudio of een goed geoutilleerde kookstudio komen de culinaire hobbyisten bij elkaar. Ruigrok: "In 2010 gaan we beginnen met professionele chefs die clinics geven. De eerste is chef-kok Wim Koemeester van restaurant Bakboord. Deze clinics zijn ook toegankelijk voor niet-leden als zij tenminste de intentie hebben om lid te worden."
Informatie over de CC Almere is te vinden op de website www.ccalmere.nl.