CO2-neutraal en landelijke primeursRegio Business Dagen Flevoland 2010

13 maart 2010 08:00

ALMERE - De zesde editie van de Regio Business Dagen Flevoland 2010 op 10 en 11 maart belooft een bijzondere editie te worden. Naast de ruim 100 bedrijven, het groene D.O.E.-plein, de aanwezige BKL-straat en het interessante gevarieerde lezingenprogramma is de beurs namelijk CO2-neutraal en zijn er twee grote primeurs.


In kader van het beursthema Duurzaam Ondernemen, is de organisatie een speciale samenwerking aangegaan met Groenbalans BV voor het CO2-neutraal maken van het evenement. Dit houdt in dat er op basis van het stroom- en gasverbruik van de exposanten en het reizen van de bezoekers een hoeveelheid CO2-uitstoot wordt berekend. Deze CO2-uitstoot wordt gecompenseerd door zogenaamde CO2-credits, die komen uit de productie van duurzame energie projecten. Deze credits leveren weer geld op, waarmee duurzame energie projecten in ontwikkelingslanden gefinancierd worden. De gelden van de CO2-compensatie van de Regio Business Dagen Flevoland komen terecht in een windenergie park in China. Op deze manier draagt het netwerkevenement een steentje bij aan het klimaat.

Twee primeurs
Dit jaar heeft de Regio Business dagen Flevoland 2010 maar liefst twee primeurs. Servicecentrum Opleiding & Werk heeft een van de twee primeurs, zij lanceren namelijk het Carrière GPS, de TomTom voor werkgevers en werknemers. Het Carrière GPS is een nieuw geavanceerd systeem, waarbij werkgevers en werknemers ontdekken welke weg ze moeten nemen om hun doelen te bereiken. Dit unieke loopbaaninstrument brengt de competenties en talenten van werkgevers en werknemers op een eigentijdse en effectieve wijze in kaart.
De andere nationale grootste primeurs in van The Good Car Company. Zij presenteren als eerste in heel Nederland de De Tazzari Zero, de eerste betaalbare elektrische auto. Dit Italiaanse voertuig is ontwikkeld als een elektrische auto, dus het is geen ombouw! Iedereen kan tijdens de beurs kennis maken met elektrisch rijden en deze milieuvriendelijke mooie auto bekijken op stand 60 tijdens de beurs.
Loterijen
Daarnaast zijn er ook nog vele loterijen, acties en beursaanbiedingen. Een volledig verzorgd voetbalarrangement bij FC Omniworld, een duurzame printer, een fiets, mobiele telefoon en nog veel meer wordt ingezet bij het netwerken op de beurs. Er gebeurt te veel tijdens deze twee dagen om te kunnen missen. Registreer u nu gratis als bezoeker via www.regiobusinessdagen.nl en zorg dat u erbij bent!