Coaches helpen bij het vormen van sociaal netwerk

28 september 2011 05:00

ALMERE - “Ik voel me wel eens eenzaam en zou graag meer mensen ontmoeten om activiteiten mee te ondernemen. Maar hoe pak ik dat aan?” Deelnemers aan het project Versterk je Netwerk van de VMCA kunnen hun sociale netwerk uitbreiden.


Mirjam van der Linde is coördinator van het project. “Mensen die merken dat hun sociale kring beperkt is en de behoefte hebben dit uit te breiden, kunnen bij ons terecht voor een coachingstraject.”
Het traject wordt uitgevoerd door vrijwillige netwerkcoaches, die daarvoor een speciale training hebben gevolgd. Een coach luistert naar de ideeën en wensen en samen worden plannen opgesteld hoe het sociale netwerk uitgebreid kan worden. Het vraagt een actieve houding van de cliënt, die begeleid wordt in de uitvoering van het plan. Na afloop van het traject neemt de deelnemer afscheid van de netwerkcoach en is het sociale netwerk naar tevredenheid uitgebreid of versterkt.

Interesse?

Zou jij graag aan de slag gaan om je sociale netwerk uit te breiden en kun je daar wat hulp bij gebruiken? Meld je dan aan bij de VMCA: 036-5341404 bij Mirjam van der Linde.
Ook vrijwillige netwerkcoaches kunnen zich aanmelden. De VMCA biedt een training om als netwerk coach op te treden. Reiskostenvergoeding, deskundigheidsbevordering, professionele begeleiding en verzekering zijn bij de VMCA goed geregeld.