Coachingstaf Almere Magpies klaar voor 2010

23 november 2009 08:00

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Almere Magpies, het keurkorps van honkbalclub Almere '90, heeft de complete selectie rond voor de komende competitie. De Almeerse ploeg promoveerde dit jaar naar het hoogste niveau: de hoofdklasse.


Met de nieuwe spelersgroep, is nu ook de 'coaching' rond het eerste honkbalteam van Almere'90 volledig ingevuld. Na het vertrek van coaches Tom Groot (gestopt) en Frank van Leeuwen (naar Cromtigers) ontstond een hiaat in de teamsamenstelling. Hoofdcoach Marco Wels wordt nu in 2010 geassisteerd door nieuwkomer en derde honkcoach Hubert Bomba. Hij is afkomstige van eersteklasser Robur'58 Apeldoorn, waar hij het afgelopen seizoen speler/coach was. Eric Ronnenbergh gaat bij de Magpies fungeren als pitching-coach. Opgegroeid met Diemense honkbalroots, was Ronnenbergh in 2009 nog actief bij Amsterdam Pirates. Als assistent van Charles Urbanus werd hij daarmee Nederlands kampioen van de Rookie-League. Bij de Magpies gaat hij zich ontfermen over de jeugdige en talentvolle pitchers-staf.
Almeerder Stanley Engelhardt zal - evenals het zo succesvolle vorige seizoen - de belangrijke baan van 'Batting Pratice Pitcher' uitvoeren. En zich tevens met aanvallende taken gaan bezighouden.
Skippper Marco Wels ziet de nieuwe samenstelling van de coachstaf als zeer positief. "Met deze mannen is onze selectie voorzien van een adequate begeleiding. Ik heb er echt veel vertrouwen in!"