Collage en BonteHond bundelen krachten voor cultuuronderwijs met kwaliteit

21 januari 2021 16:00

ALMERE - De komende vier jaar wordt gewerkt aan een programma om de kwaliteit van cultuureducatie in het Almeerse onderwijs te verbeteren. Fonds Cultuurparticipatie en de gemeente Almere ondersteunen het vierjarenplan 'Cultuureducatie met Kwaliteit Almere, een unieke samenwerking tussen kunst en onderwijs', dat Theatergezelschap BonteHond en Collage (centrum voor cultuuronderwijs Almere) gezamenlijk indienden.

Ieder kind heeft recht op goede cultuureducatie, dat is de gezamenlijk visie van Collage en BonteHond. Onder de noemer 'Cmk Almere' werken zij de komende vier jaar samen om de kansengelijkheid in het cultuuronderwijs vergroten. De organisaties bundelen hun bereik, expertise en ervaring om de kwaliteit van cultuureducatie in Almere verder te verbeteren. In samenwerking met culturele instellingen en kunstenaars uit de stad wordt het hele Almeerse onderwijs bereikt. De kracht hiervan wordt door het Fonds Cultuurparticipatie erkend: "Complimenten voor het maken van deze verbinding, die alle kinderen uit Almere ten goede zal komen. Dit versterkt het culturele veld en ondersteunt het onderwijs nog beter om tot verankering van cultuuronderwijs te komen.''

Cultuuronderwijs

BonteHond en Collage gaan met de scholen onder andere werken aan de verankering van het cultuuronderwijs. Het multidisciplinaire kunst- en cultuurprogramma KIDD (Kunst is dichterbij dan je denkt) maakt onderdeel uit van Cmk Almere. Daarnaast worden er nieuwe programma's ontwikkeld, bijvoorbeeld op het gebied van taal en het voortgezet onderwijs. Ook is er speciale aandacht voor het inspireren en trainen van leerkrachten.

De keuze voor dit cultuureducatieplan betekent voor Who's Next, het jaarlijkse festival dat leerlingen uit het voortgezet onderwijs kennis laat maken met klassieke muziek, dat de gemeentelijke subsidie stopt. Hiermee valt ook het doek voor Who's Next.

BonteHond en Collage zijn blij om in deze roerige tijden, samen met scholen en culturele instellingen een stip op de horizon te zetten en staan klaar om de komende vier jaar aan de slag te gaan. Volg de kanalen van BonteHond en Collage voor updates over Cmk Almere.

(Foto: Collage Almere)