Comfortabel vervoer voor patiënten Flevoziekenhuis

07 maart 2008 13:19

ALMERE - Patiënten van het Flevoziekenhuis in Almere die slecht ter been zijn, kunnen gratis gebruik maken van een comfortabele auto die hen vervoert tussen het hoofdgebouw en polikliniek B. De auto wordt tot 1 oktober ter beschikking gesteld door Rabobank Almere en Athlon Car Lease.


De vervoersservice wordt verzorgd van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur door vrijwilligers van het Flevoziekenhuis. De service is met name bedoeld voor patiënten die slecht ter been zijn. Er is één auto beschikbaar die heen en weer rijdt en per keer vijf patiënten kan vervoeren. Op drukke momenten kan dus sprake zijn van een wachttijd.
Met de komst van de auto wordt een vervoersprobleem opgelost dat in deze fase van de verbouwing was ontstaan. Het vervoersprobleem is ontstaan doordat de poli waar onder andere radiologiepatiënten, reumapatiënten, dialysepatiënten en zwangere vrouwen voor onderzoek komen, tijdelijk naar een andere locatie is verhuisd. Na 1 oktober komen de verschillende functies weer dichter bij elkaar te liggen waardoor de noodzaak voor het vervoer vervalt.
Mevrouw Mila Cerovecki, clustermanager stafdiensten Flevoziekenhuis Almere: "Wij vinden het geweldig dat deze twee Almeerse bedrijven op deze wijze hun betrokkenheid bij het Flevoziekenhuis tonen."
De nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van het Flevoziekenhuis, mevrouw Jeltje Schraverus, heeft op haar eerste werkdag de sleutels van de auto in ontvangst genomen.