Compact M3 Cup te elfder ure toch naar Almere

01 april 2009 07:00

ALMERE - Na overleg tussen alle deelnemende teams en de organisatie van de Compact M3 Cup is de LG Almere Rallysprint recentelijk toch aan de kalender toegevoegd. Deze wedstrijd wordt al twee weken na de seizoensopener in Emmeloord in het zuiden van de Flevopolders gereden rondom de snelst groeiende stad van Nederland, Almere.


De wedstrijd in Almere is toegevoegd na het verplaatsen van de Account Software Rallysprint in Veenendaal, die eind februari als test en licentiewedstrijd gepland was. Deze sprint, thuiswedstrijd van Wouter Ploeg, zal nu pas in augustus verreden worden.
De Beierse achterwielaandrijvers zullen ook in Almere punten voor het klassement kunnen verzamelen. Aan het einde van het seizoen wordt de eindstand opgemaakt aan de hand van de vijf beste resultaten uit acht mogelijke wedstrijden.
Regerend Compact M3 Cup kampioen Dick Bloemendaal zal de Almeerse sprint helaas aan zich voorbij moeten laten gaan vanwege zakelijke beslommeringen. Dat neemt niet weg dat minimaal twee Compact M3's aan het vertrek zullen staan aanstaand weekeinde. In elk geval gaan Wouter Ploeg en Michiel van der Plas het in Almere opnemen tegen Bert van Losser en Marc Holtman. Beide equipes maakten in het noordelijke deel van Flevoland onder verraderlijke omstandigheden een uitstekend debuut mee met een respectievelijke derde en vierde plaats.

Daglicht

"Het is belangrijk voor zowel Wouter als ook voor Bert om veel wedstrijdkilometers te maken. Ze leren dan de auto steeds beter kennen. In Almere rijden zij een deel van de wedstrijd in daglicht. En dat is ook weer een voordeel ten opzichte van Emmeloord. Het is zeker geen makkelijke manier om je eerste twee wedstrijden grotendeels in het donker te moeten rijden, maar wel enorm leerzaam", aldus initiatiefnemer Jan Nijhof. Zijn Reconsales Autosport serviceteam zal in Almere de Compact's van Ploeg en Van Losser tot in de puntjes verzorgen.
Stand na Ronde 1 Compact M3 Cup

1. Bloemendaal/Wissink    30
2. Melse/Melse   27
3. Ploeg/Vd Plas   25
4. Van Losser/Holtman   23
5. Borkent/Spoelstra   5