Concours d'élégance Paleis Het Loo succesvol!

03 september 2008 07:00

ALMERE - De stralende zon in een strak blauwe hemel was niet het enige dat glans gaf aan het Concours d'élégance Paleis Het Loo. In de paleistuinen was het genieten van een verzameling klassieke auto's van een niveau dat je maar zelden bij elkaar ziet.


16.000 Bezoekers waren dit jaar op de grootste autoshow van Nedeland afgekomen. Vele hiervan hadden hun eigen klassieker bij zich zodat ook het klassieker parkeerterrein vol stond met auto's uit de jaren '60, '70 en '80.
In het internationale concours dongen ruim negentig zeer bijzondere auto's van minstens zo bijzondere eigenaren uit binnen- en buitenland mee naar de titel 'Best of show'. Een prijs die extra waarde kreeg door de hoge kwaliteit van de inschrijvingen. Uiteindelijk mocht Corrado Lopresto met zijn Zwarte Alfa Romeo 6c 2500 Pinifirina het podium op rijden om de prijs in ontvangst te nemen van juryvoorzitter Machiel Kalf. De prijs werd opgedragen aan de onlangs overleden auto-ontwerper Andrea Pininfarina.
Op de veiling die zondag plaatsvond werd een Ferrari 212 Inter uit 1955 geveild. Niet zomaar een Ferrari, maar een die heeft toebehoord aan Prins Bernhard. De prins heeft twee jaar met deze auto rondgereden. Misschien een tip voor de oplettende lezer: de prins kocht deze Ferrari destijds voor 10.000 gulden, nu werd er 345.000 euro geboden!
Buiten het internationale concours en de veiling was er nog meer dan genoeg te doen tijdens het Concours d élégance Paleis Het Loo. Een sprint met vooroorlogse race-auto's, een modeshow, een car- en bootsale; kortom te veel om op te noemen.
Organisator Classic Events uit Vaassen is er met behulp van hoofdsponsor Vredestein en vrijwilligers van onder andere het IVA in driebergen in geslaagd het Concours d'elegance Paleis Het Loo op de internationale kaart te zetten. Wanneer het evenement volgend jaar weer op de agenda staat zal Almere DEZE WEEK zeker weer van de partij zijn om verslag te doen en via de lezeractie weer enkele lezers toegang geven tot dit unieke evenement. (Foto: aangeleverd)