Contact met gemeente via BurgerConnect

27 juni 2010 09:54

ALMERE - Een gat in de weg, een niet geleegde afvalcontainer, een klacht of overlast van hangjongeren. Almeerders kunnen dit binnenkort doorgeven via de mobiele telefoon met het programmaatje BurgerConnect.


BurgerConnect is een applicatie voor de iPhone. Wil een burger een melding doen bij de gemeente, dan geeft hij die door met zijn mobiele telefoon. Via GPS-coördinaten is direct bekend waar de melding vandaan komt en met de camera kan gemakkelijk een foto bijgevoegd worden. De gemeente heeft dan alle informatie en kan in actie komen.
De applicatie is te gebruiken door iedere burger en gemeente in Nederland, maar is een initiatief van gemeenten Delft en Almere en ontwikkelaar appnormal.com. Delft en Almere spelen ook een belangrijke rol in het verder ontwikkelen van de applicatie.
BurgerConnect werkt op dit moment alleen nog via de Apple iPhone, maar ontwikkelaar appnormal.com wil de applicatie dit jaar samen met de deelnemende gemeenten doorontwikkelen en de applicatie via alle smartphones beschikbaar stellen.