'Corona-doorstart' van 750 euro voor sportaanbieders

01 december 2020 11:30

ALMERE – De kerngroep Sportakkoord Almere heeft besloten om de aanvraagmogelijkheid voor een 'corona doorstart'-budget mogelijk te maken. Voor iedere sportaanbieder in de stad is 750 euro beschikbaar.

Op deze wijze hoopt de organisatie dat sportverenigingen in deze lastige coronatijd een stapje kunnen zetten om vitaler en gezonder te zijn. Het budget kan bijvoorbeeld ook worden ingezet om gemaakte kosten voor handgels, lint en krijt op te vangen. De aanvraag moet door een bestuurslid of officiële vertegenwoordiger van de sportorganisatie uiterlijk dinsdag 15 december zijn ingediend via almere.nl/lokaalsportakkoord. De regeling geldt zolang het budget nog beschikbaar is.

Sportakkoord

In 2018 is het Nationaal Sportakkoord gesloten om inwoners te stimuleren (nog meer) te sporten en bewegen. Sport verenigt namelijk mensen, kan bruggen slaan en een positieve bijdrage leveren aan maatschappelijke ontwikkelingen. In Almere is er een Lokaal Sportakkoord gemaakt. De kerngroep – bestaande uit Almere City FC, De Schoor, Talent in Opleiding en de gemeente – ondersteunt partners om een volgende stap te zetten, nieuw aanbod te creëren of bestaand aanbod te versterken. Zolang het maar bijdraagt aan meer en beter sporten en bewegen in Almere.

Verenigingen met goede ideeën kunnen nog dit jaar gebruik maken van het uitvoeringsbudget 2020.