Coureur Davey Spelde duidelijk over uitbreiding Seat Endurance Cup 2010:"Remmen thuislaten en v&oac

15 februari 2010 15:07

ALMERE/ZANDVOORT - Stonden de bekende gele Seat Ibiza's tot dit jaar al garant voor absoluut spektakel binnen de enduranceklasse, in het nieuwe seizoen wordt daar nog een schepje bovenop gedaan.


Tijdens de jaarlijkse meeting van de Seat Endurance Cup op Circuit Park Zandvoort op zondag 31 januari, was er naast de huldiging van de kampioenen geweldig nieuws te melden: de Seat klasse wordt nog verder uitgebreid!
Naast de onlangs geïntroduceerde Ibiza 2010, die door Davey in december getest werd, wordt het veld nu ook nog versterkt met Seat Cupra's welke afkomstig zijn uit de Dutch Power Pack-klasse. Deze maken daarmee hun debuut in de endurance races. Gezien het verschil in pk's, krijgen de auto's wel een afzonderlijke puntentelling.

Ochtendspits-effect

Daspe Racing Holland rijder Davey heeft er zin in: "Samen met de VW Golf-klasse kan het totale startveld oplopen tot zo'n 55 auto's. Direct na de start zal er dan ook een 'ochtendspits-effect' ontstaan. Zaak is dan om heel laat, of beter nog, niét te remmen en zoveel mogelijk auto's achter je te laten. De drukte voorbij, zeg maar." Lastig aspect van die theorie is dat een stuk of twintig andere Seatrijders net zo denken. "Dat klopt", vervolgt Davey. "Alleen tussen denken en doen zit altijd nog zo'n honderd meter asfalt!" sluit de sympathieke Almeerse coureur laconiek af.
Om een lang verhaal kort te maken: het Almeerse Daspe Racing gaat een raceseizoen met een hoog adrenalinegehalte tegemoet!
Wie het team wil steunen, kan contact opnemen met Hans Spelde via: hans@dasperacing.nl. Bellen kan natuurlijk ook: 06-54948112. De verrichtingen van het Almeerse team zijn te volgen via de website www.dasperacing.nl.