Creditmanagement als onmisbaar instrument

16 september 2009 07:00

ALMERE STAD - Ondernemers die opdrachten binnenhalen en uitvoeren en daarmee tevreden klanten genereren worden soms teleurgesteld in diezelfde klanten, wanneer blijkt dat er niet aan de betalingsverplichtingen wordt voldaan. Steeds meer bedrijven gaan daardoor het belang inzien van creditmanagement.


"Creditmanagement is mijn specialisatie", zegt Eric Nijman. Hij is oprichter van Quality Collect Incasso & Creditmanagement. "Wij zijn een incassobureau met een grote plus", legt hij uit, "omdat wij voor de klant op voorhand onderzoek doen naar de solvabiliteit van bedrijven die diensten of leveringen willen afnemen van onze opdrachtgevers. Door vooraf onderzoek te doen wordt het risico op niet-betalende debiteuren substantieel beperkt. De cash flow van onze klanten blijft dan gezond."
Met onderzoek naar kredietwaardigheid heeft Nijman veel ervaring opgedaan in diverse eerdere functies. "Quality Collect doet voor haar klanten ook de debiteurenadministratie, verzendt aanmaningen aan niet-betalende bedrijven en instellingen. En bij in gebreke blijven wordt het incassotraject ingezet. In het grootste deel van de gevallen komt er uiteindelijk geen deurwaarder aan te pas. Rekeningen worden ook vaak niet voldaan, omdat ze 'onderop de stapel' terechtkomen, en vaak is een betalingsherinnering dan voldoende."

Tevreden

De klanten van Quality Collect zijn in ieder geval tevreden klanten. Quality Collect onderzoekt vooraf, voert een honderd procent acccurate debiteurenadministratie, en maant niet betalende klanten aan op correcte wijze. De klanten van Eric Nijman ervaren de plus van Quality Collect als waardevolle ondersteuning van het zaken doen in het business-to-business traject, zowel binnen Almere als landelijk. Tarieven en overige informatie is te vinden op de site www.qualitycollect.nl. Telefonisch kan men contact opnemen via 036 5353740 en mobiel via 06 54251076. Er is altijd een kennismakingsgesprek mogelijk!

Quality Collect

Postbus 22072
1302 CB Almere
www.qualitycollect.nl
036-5353740