Cultuurfonds organiseert kennissessie over digitalisering in cultuursector

24 februari 2021 08:00

ALMERE - Door de coronacrisis is de manier waarop cultuur aangeboden kan worden drastisch veranderd. Theaters, bioscopen en concertzalen zijn dicht en de anderhalve meter afstand maatregel maakt het voor veel cultuurmakers lastig om hun publiek te bereiken. Jan-Melle Liscaljet, directeur cultuurmakelaar van Cultuurfonds Almere vertelt: "Steeds meer cultuuraanbod is digitaal. Dat is op het moment dé manier om je publiek te bereiken."

Cultuurfonds Almere en de gemeente Almere inventariseren al sinds het begin van de coronacrisis wat cultuurmakers nodig hebben om aan het werk te kunnen blijven. Uit een inventarisatie voor het Coronapakket Cultuur blijkt er bij cultuurmakers behoefte te zijn aan meer kennis over digitalisering. Daarom organiseert Cultuurfonds Almere een kennissessie over digitalisering op woensdag 3 maart tussen 10:00 en 11:30 uur.

Innoveren

Toch is de coronacrisis niet de enige aanleiding voor de kennissessie van 3 maart. Liscaljet: "Digitaal cultuur aanbieden hoort ook gewoon bij deze tijd. Er zijn inmiddels zoveel mogelijkheden waar je als cultuurmaker creatief gebruik van kunt maken. Als Cultuurfonds Almere willen wij handvatten geven om zelf aan de slag te kunnen."

Sanne Kooiman, filmmaker en host van de kennissessie: "We hebben een mooi programma samengesteld waarin naast het delen van kennis ook de verbinding met andere cultuurmakers centraal staat. Ondanks dat het zware tijden zijn voor de cultuursector is het ook een kans om te blijven innoveren. Cultuurmakers zijn altijd goed geweest in het creatief omgaan met uitdagende situaties en wij hopen hen daar een extra handje bij te kunnen helpen."

Tijdens de kennissessie zullen Arno van Boven en Joost Bosman vertellen over hun ervaring met digitalisering. Van Boven vertelt vanuit zijn ervaring als programmamaker en zijn betrokkenheid bij EasyFM/KijkTV over podcasts en online presentaties. Bosman vertelt over de mogelijkheden van Virtual Reality.

Aanmelden kan via info@cultuurfondsalmere.nl. Meer informatie: www.cultuurfondsalmere.nl.