Cursus Basisbeginselen natuurfotografie

14 maart 2012 06:00

STAD CENTRUM - In drie avonden van twee uur organiseert de nieuwe bibliotheek in maart een cursus natuurfotografie. Cursisten leren de basisbeginselen van fotografie op een juiste manier toepassen. De in de cursus opgedane kennis kan gebruikt worden om mee te doen aan de fotowedstrijd die in april wordt georganiseerd rondom het thema Europa en duurzaamheid.


In de cursus wordt specifieker ingegaan op natuurfotografie en leren de deelnemers de technieken gericht toe te passen op fotografie van planten, dieren en bomen. Naast techniek is er ook oog voor de compositie. De cursus wordt gegeven in alle drie de bibliotheken. De eerste cursus start woensdag 7 maart in bibliotheek Haven.
De cursisten hebben in ieder geval een fototoestel nodig. Dit mag een eenvoudige compactcamera zijn waarbij alles vanzelf gaat, maar natuurlijk ook een meer geavanceerde camera, zoals een spiegelreflex of geavanceerde compact camera. Basiskennis is niet nodig. Ook mensen zonder kennis van fotografie kunnen meedoen. De cursus start namelijk met de basisbeginselen van fotografie.
De cursus wordt aangeboden in alle Almeerse bibliotheken. In Stad: dinsdag 13 maart, woensdag 21 maart en woensdag 4 april van 19.30 tot 21.30 uur. In Haven: woensdag 7, 14 en 28 maart van 19.30 tot 21.30 uur en in Buiten: vrijdag 9, 16 en 30 maart van19.30 tot 21.30 uur.
Leden van de bibliotheek betalen 30 euro, niet-leden 35 euro. Een duokaart kost voor leden 50 euro en voort niet-leden 60 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de klantenservicebalies van de bibliotheken of via www.denieuwebibliotheek.nl/agenda.