Cursus praktische filosofie van start

03 september 2008 07:00

ALMERE - "Als je jezelf beter kent, beleef je de dingen van de dag veel intenser en vollediger. Dat is wat echt gelukkig maakt", zegt docente Mylène Höhle over de nieuwe cursus praktische filosofie.


De School voor Praktische Filosofie en Spiritualiteit start met een open les op woensdag, 3 september van 19.45 tot 22.15 uur in De Triangel aan de Parkwijklaan 5 in Almere Stad. Bovendien wordt de cursus ook op zaterdagochtend aangeboden van 10.00 uur tot 12. 30 uur. De open les daarvoor is zaterdag 6 september om 10.00 uur.
Höhle: "We zijn geneigd het geluk buiten onszelf te zoeken in relaties, in werk, een mooi huis, maar iets van buiten zal je niet gelukkig maken als je jezelf, je eigen doen en laten niet kent. Het vult enkel je wensen en verlangens tijdelijk in."
In vijftien lessen van tweeënhalf uur leren cursisten dieper tot zichzelf door te dringen. Een stilte oefening is een vast onderdeel van de lessen. "Stilte kunnen ervaren is essentieel om het hoofd tot rust te brengen en voorbij de wensen en verlangens te komen. Stilte brengt je naar de diepere lagen van jezelf. Alles om je heen blijft hetzelfde, alleen jouw kijk verandert en daardoor verandert alles. Het is het verschil tussen onbewust en bewust in het leven staan, tussen het leven te ondergaan en het leven echt te leven."
Informatie: 036-5323941 of 0294-410412. Zie ook: www.praktischefilosofie.nl