Cursus tekenen naar waarneming

25 januari 2012 06:00

LITERATUURWIJK - Als je een bal kunt vangen of je naam met een potlood kunt schrijven, dan kun je leren tekenen. Beeldend kunstenaar Marijke Bolt verzorgt vanaf donderdagavond 26 januari de cursus ‘Tekenen naar Waarneming’.


Deelnemers leren tijdens de cursus waarnemen op zo’n manier, dat ze zichzelf met lijnen en strepen op een heel persoonlijke manier kunnen uiten, en kunnen tekenen wat ze om zich heen zien. Dat kunnen voorwerpen, planten, dieren, mensen of interieurs zijn. Tijdens het tekenen wordt cursisten geleerd beter en anders te kijken naar de vertrouwde wereld om hen heen.
Het uitgangspunt van waarnemingstekenen is dat tekenen een vaardigheid is die iedereen kan leren en waar je op meerdere gebieden van het leven wat aan kunt hebben. De cursus is geschikt voor prille beginners en voor mensen die hun tekenvaardigheden willen vergroten.
De lessen worden gegeven in atelier Sculptures and Images. Meer informatie is te vinden op de website www.sculpturesandimages.nl, of bel 06-40155886.