Cursus Verhalentheater en Djembé spelen voor kinderen

09 september 2009 07:00

MUZIEKWIJK - Yemanja, een nieuwe onderneming in Almere, start op woensdag 23 september met een cursus Verhalentheater en een cursus Djembé spelen voor kinderen. Uitgangspunt bij verhalentheater zijn bekende én minder bekende sprookjes en verhalen uit alle windstreken en wereldzeeën. Plezier in samen spelen, zingen en muziek maken staat voorop.


Een cursus bestaat uit tien lessen. Deze worden op woensdagmiddag gegeven in de speelzaal van openbare basisschool Boventoon in Muziekwijk aan de Prokovjefstraat 3. De cursus Verhalentheater is bestemd voor kinderen in de leeftijden van 4 tot en met 6 jaar, 7 tot en met 9 jaar en 10 tot en met 12 jaar. Djembé spelen is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Alle groepen bestaan uit maximaal twaalf kinderen.
Naast deze cursussen voor particulieren kan Yemanja voor scholen en andere instellingen lessen, workshops en projecten op maat organiseren.

Monique Faase

Yemanja is een initiatief van Monique Faase. Na tien jaar ervaring als leerkracht in het Almeerse basisonderwijs heeft zij besloten van haar hobby haar werk te maken: zingen, muziek en theater maken met kinderen. Daarvoor volgde zij een opleiding tot vakleerkracht muziek en drama.
Yemanja is een Afrikaanse godin uit de Yoruba traditie. Zij heerst over de wereldzeeën en is beschermster van moeders en kinderen. Zij zorgt er onder meer voor dat kinderen veilig zijn terwijl ze opgroeien; zij accepteert wat kinderen vanuit hun hart maken, willen en doen.
Er zijn nog plaatsen beschikbaar in alle groepen op woensdagmiddag. Voor meer informatie en aanmeldingen, bel of mail naar Monique Faase: 06-10892874 en info@yemanja.nl.