Cursus: zelf je boekhouding bijhouden

07 januari 2009 08:00

ALMERE - Wie er wel eens over denkt om zelf ook iets aan de bedrijfsadministratie te doen, geeft boekhouder Paul Kloek speciaal voor kleine bedrijfjes een korte en praktische beginnerscursus administratie.


De cursus wordt op meerdere locaties gegeven en start op dinsdagmorgen 27 januari in Almere. De cursus kan vergoed worden door het CWI/UWV.
In drie lessen leren cursisten om de eigen administratie te ordenen en in te voeren in een eenvoudig boekhoudprogramma. Er wordt uitgelegd wat BTW is, hoe een BTW-aangifte gedaan wordt en hoe een factuur gemaakt moet worden. Verder is er een duidelijke uitleg over de VAR (verklaring arbeidsrelatie) en over belastingvoordelen voor ondernemers, zoals zelfstandigenaftrek, startersaftrek enzovoort. Tijdens en na de cursus geeft Paul Kloek ondersteuning per e-mail. Cursisten leren een verzorgde administratie aan te leveren bij de boekhouder. Dat scheelt een hoop geld, bovendien wordt inzicht verkregen waar ondernemers nu eigenlijk mee bezig zijn. Het is ook prettig om wat beter te begrijpen waar de boekhouder het allemaal over heeft.
Geïnteresseerden kunnen informatie vinden op de website: www.adminiles.nl. Even bellen kan ook: 06-28478291.