Curves Almere steunt Stichting Pink RibbonBeweeg! Geef borstkanker minder kans

01 oktober 2008 07:00

ALMERE - Curves Almere biedt een dertig minuten fitnessprogramma aan, speciaal ontwikkeld voor vrouwen. In oktober steunt Curves de stichting Pink Ribbon in hun doel om het krijgen van borstkanker te verminderen


In Nederland krijgt één op de acht vrouwen borstkanker. Slechts vijf procent daarvan is erfelijk overgedragen. Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat vrouwen die voldoende bewegen twintig tot veertig procent minder kans hebben op het krijgen van borstkanker. Hierbij wordt de Nederlandse norm aangehouden, die 'vijf dagen in de week dertig minuten bewegen' hanteert..
"Vorig jaar kon Curves Holland aan de stichting Pink Ribbon een cheque van 28.000 euro overhandigen, dit jaar hopen we boven de 35.000 te komen", zegt Eliza Damen, eigenaresse van Curves Almere. "Alle Curvesclubs in Nederland doen mee. Wie in de week van 6 oktober lid wordt, betaalt geen begeleidingskosten maar doneert 25 euro aan de stichting Pink Ribbon. Daarnaast ontvangen huidige leden die een donatie doen van minimaal vijf euro, een donatiecertificaat. Deze kunnen ze opdragen aan een dierbare die ze hiermee willen steunen of gedenken. Al deze certificaten worden in de club op een Donatie Muur gehangen. Dat is uiteraard een heel emotionele gebeurtenis."

(Ex)borstkankerpatiënten

Bij curves sporten ook (ex)borstkankerpatiënten. Zij hebben de ervaring dat ze minder vermoeid, energieker en minder stressvol zijn. Eliza Damen: "Curves is een fantastisch trainingsprogramma dat inmiddels miljoenen vrouwen over de hele wereld in vorm houdt. Er zijn geen vaste lestijden; iedereen kan altijd langskomen. De toestellen zijn speciaal ontworpen voor het vrouwelijk lichaam en zijn eenvoudig in gebruik. We merken dat vrouwen die bij Curves komen sporten zich prettig voelen. Geen mannen, machogedrag en strakke pakjes. De gezelligheid, aanmoediging en begeleiding die je bij Curves vindt, vind je in geen enkele andere sportschool."
Curves Almere
IJmuidenstraat 33 (op grens van de Muziekwijk/Stedenwijk)
1324 PW Almere
036 - 530 2921
www.curves.nl.