Curves doneert 56.189 euro aan Pink Ribbon

07 januari 2009 08:00

ALMERE - Curves Almere, onderdeel van 's werelds grootste fitness franchise voor vrouwen, kondigt met trots aan in oktober het recordbedrag van 56.189,24 euro te hebben opgehaald voor de stichting Pink Ribbon. Dit geld komt direct ten goede aan borstkankeronderzoek.


Zowel het Nederlands Kanker Instituut (NKI) als het Academisch Medische Centrum (AMC) en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) werken met dit geld.
Onderzoek wees al eerder uit dat actieve vrouwen twintig tot veertig procent minder kans hadden op het krijgen van borstkanker dan vrouwen die niet/nauwelijks actief waren. Op dit moment is het echter nog onduidelijk welk effect bewegen heeft op patiënten die al borstkanker hebben of hebben gehad. Door het onderzoek, dat mede door Curves Almere gesponsord is, wordt hier nu verder naar gekeken.
Curves Almere zet zich in om vrouwen te helpen gezonder en sterker te worden met een fitnessprogramma van slechts dertig minuten en zo bewegen tot een gezonde gewoonte te maken. Kom eens langs aan de IJmuidenstraat 33 in Almere Stad voor een gratis rondleiding en figuuranalyse.
Voor meer informatie: www.curves.nl.