CV-Magazine stelt kandidaten aan bedrijven voor

04 september 2009 07:00

STAD CENTRUM - "Met ons CV-Magazine zetten wij onze kandidaten die op zoek zijn naar een werkgever aan bedrijven voor", zegt Rick Freijer, eigenaar en directeur van het reïntegratiebedrijf Werkvoor45plus.nl. Freijer bedacht een briljant plan om werkzoekenden die in een uitkeringssituatie zitten, zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen bij toekomstige werkgevers.


"Onze medewerksters gaan met het CV-Magazine onder de arm naar vijftig bedrijven toe om te laten zien wie wij in huis hebben", vertelt hij enthousiast. "We zetten ze inderdaad in het zonnetje met dit blaadje." Freijer startte zijn bedrijf zelf ook vanuit een uitkering. "Ik weet hoe belangrijk blijven werken is en dat het inspanningen vereist." Het UWV is zijn opdrachtgever. "We willen iedere kandidaat binnen zes maanden aan het werk hebben. In het magazine staan een aantal van ze gepresenteerd, met hun CV en telefoonnummer erbij zodat ze direct te bellen zijn."

Know-how

De werkzoekenden zijn zeer gemotiveerd, ervaren en flexibel, vindt Freijer. "Juist omdat ze 40 jaar of ouder zijn. Ze hebben niet die drive om te jobhoppen of snel carrière te maken, maar wel veel kennis en know-how."
Elke maand benaderen de medewerksters vijftig bedrijven erbij waar kandidaten terecht kunnen. "Dus het wordt steeds interessanter." Freijer benadrukt: "We zijn geen uitzendbureau. Onze ervaren kandidaten zijn 40 jaar of ouder en komen vanuit een uitkeringssituatie waardoor ze aantrekkelijk zijn voor werkgevers om aan te nemen." Zijn vernieuwende plan heeft succes. "Het slagingspercentage is hoog: 80 procent vindt een baan, die bij hem of haar past."
Vacaturemiddag

Elke donderdagmiddag is er vanaf 14.30 uur een vacaturemiddag in het pand aan de Brouwerstraat. "Bedrijven kunnen hun vacatures gratis bij ons neerleggen en meteen kennismaken met kandidaten. Er zijn geen kosten aan verbonden." Hij besluit: "Werkzoekenden en werkgevers moeten het uiteindelijk met elkaar eens worden."
Voor meer informatie en de precieze voorwaarden, staat Freijer geïnteresseerden graag te woord: 06-29382632.
Werkvoor45plus.nl

Brouwerstraat 6
1315 BP Almere Stad
www.werkvoor45plus.nl