Dé oplossing voor woningbezitters, banken en tijdelijke huurdersKoopwoning nu tijdelijk verhuren

17 mei 2010 16:56

ALMERE - Het aantal woningbezitters dat zijn hypotheek niet meer kan opbrengen neemt nog steeds toe. Banken verwachten zelfs dat binnenkort 30.000 gezinnen in ernstige betalingsproblemen komen. Ook Almeerse gezinnen kunnen hiermee geconfronteerd worden.


In de meeste gevallen gaat het om mensen die hun oude woning nog niet hebben verkocht maar al wel zijn verhuisd en dus met dubbele lasten zitten. Koopwoningtehuur.com biedt dé oplossing voor woningbezitters, huurders en banken: de tijdelijke verhuur van koopwoningen. Nieuwe regelgeving maakt dit mogelijk. Door koopwoningen tijdelijk te verhuren wordt het financiële probleem van de woningverkoper opgelost. Tevens is tijdelijke verhuur een belangrijk instrument voor verbetering van de doorstroming. Daarnaast krijgen banken minder vaak te maken met woningbezitters die hun hypotheekverplichtingen niet kunnen voldoen. Huurders die zoeken naar tijdelijke woonruimte zoals expats en mensen met relatieproblemen vinden sneller een betaalbare woning in de gewenste regio. Een oplossing voor alle partijen dus.

Nieuwe wetgeving

De onlangs ingevoerde Leegstandwet biedt de mogelijkheid om een koopwoning tijdelijk te verhuren, waarbij de huurder niet meer de traditionele strenge huurbescherming heeft. Het huurcontract heeft een duur van minimaal 6 maanden en kan daarna elke maand worden beëindigd (met in acht name van een opzegtermijn van 3 maanden). Het verhuren kan voor maximaal vijf jaar én alleen met een vergunning van de gemeente.
Niet eenvoudig

Het is wel belangrijk dat alles goed geregeld is. De procedure moet juist doorlopen worden en er moeten juridisch waterdichte contracten zijn. Verder moeten de banken goedkeuring verlenen.
Koopwoningtehuur.com regelt dit allemaal voor de eigenaar. Die heeft er dus geen omkijken naar. Bovendien worden huurders gecheckt op historie, wanbetaling en woongedrag.
Tijdelijke verhuur is pas een succes als de woning verkocht is. Koopwoningtehuur.com blijft daarom betrokken tijdens de gehele periode. Koopwoningtehuur.com verzorgt het incassotraject van de huur met incassobureau GGN. Een 'vliegende brigade' staat paraat om onverhoopte problemen op te lossen. Dit zorgt ervoor dat de huurder betaalt en volledig meewerkt bij de verkoop van de woning. Open dagen en bezichtigingen gaan tijdens de verhuurperiode gewoon door.
Meer informatie: www.koopwoningtehuur.com.

IN KADER:
Herkenning?

Herkent u zich in deze problemen? Mail de redactie! redactie@almeredezeweek.nl.