DAC Jan Steen officieel geopend

21 januari 2009 08:01

ALMERE - 'DAC Jan Steen' is de naam voor nieuwste locatie van DAC in gebouw De Hulk in Almere Haven. Woensdag 14 januari opende wethouder Johanna Haanstra de creatieve vestiging van het DAC met de onthulling van een kunstwerk met daarop meerdere portretten van zichzelf.


De wethouder kon er smakelijk om lachen. "Leuk om te zien dat iemand zoveel gezichten kan hebben!" Elke DAC bezoeker heeft een eigen 'kleur' aan het portret van Haanstra gegeven. In haar openingswoord benadrukte ze het participeren en meedoen, dat een speerpunt is in het pilot-project van de wmo (wet maatschappelijke ontwikkeling) dat momenteel in Almere Haven loopt. "En vooral talenten aanspreken van mensen. Hier gebeurt dat voor de creatieve mensen."
De naam DAC Jan Steen is bedacht door begeleider Marian Koopen. "Bij Jan Steen denk je aan een gezellig rommeltje, 'het huishouden van Jan Steen'. Dat is ook wat we hier gaan doen. Ruimtelijk werk, fotografie, schilderen, het kan hier allemaal. En er is een prachtige keuken waar we weer regelmatig een warme lunch zullen maken."
DAC Jan Steen is te vinden aan de Haak 60 in Almere Haven, telefoon 036-5401583.