Dacia Sandero en Sandero Stepway weer helemaal bij de tijd

09 februari 2021 00:00

ALMERE - Dacia afficheert zichzelf graag als merk dat auto's zonder onnodige franje voor de beste prijs levert. De nieuwe Sandero en Sandero Stepway belichamen beide dat DNA. Ze zijn vanaf januari 2021 bij de Renault dealer te bezichtigen. Prijzen volgen later.

De buitenmaten zijn nagenoeg gelijk gebleven en ze bieden nu nog steeds meer binnenruimte en gebruiksgemak. Beide hebben nu wel een modernere uitstraling, maar de eenvoud en betrouwbaarheid zijn niet veranderd. Toch zijn ze beide dankzij een nieuw platform veelzijdiger dan ooit en hebben nieuwe benzine- en LPG bi-fuel-motoren, een nieuwe automaat en handgeschakelde zesversnellingsbak.

Modern design

De nieuwe Sandero heeft een modern design met geaccentueerde schouders en wielkasten, verder naar buiten geplaatste wielen, meer afgeronde lijnen, vlakkere voorruit, een lager dak en vloeiende daklijn. Opvallend zijn ook de Y-vormige LED koplampen.

Dankzij de grotere rijhoogte is de Sandero Stepway de avonturier en versterkt het crossover-imago. De Stepway is direct herkenbaar aan de unieke geplooide en hogere motorkap, het chromen Stepway-logo onder de grille en de gebogen bumper met inzetstukken voor de mistlampen. De voor- en achterbumper zijn voorzien van een skidplate.

Uitrusting

Hoewel men bij Dacia vindt dat moderne auto's niet vol moeten zitten met niet-essentiële zaken zijn de nieuwe Sandero en Sandero Stepway zeker niet karig uitgerust. Tot de standaarduitrusting behoren een smartphonehouder, een beeldscherm voor de boordcomputer en een stuurwiel met knoppen voor de snelheidsbegrenzer, cruise control en activatie van de automatische verlichting. Voor het eerst zal een elektrisch bedienbaar glazen zonnedak leverbaar zijn. En er zijn drie verschillende multimediasystemen: Media Control, Media Display en Media Nav. Ook is de veiligheidsuitrusting uitgebreid.

De Sandero en Sandero Stepway zijn leverbaar met de TCe 90: een 1,0-liter driecilinder turbobenzinemotor gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of CVT-automaat of met de TCe 100 BI-FUEL: een nieuwe LPG Bi-Fuel 1,0 liter driecilinder turbomotor gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak.

De Dacia Sandero en Sandero Stepway zijn weer helemaal bij de tijd.

Gerelateerd

Rijbewijs in een dag
Almeerse  Banen