Dag van de Dialoog inspireert deelnemersAlmeerders praten over ontwikkeling

12 november 2008 08:00

ALMERE - Heel veel Almeerders schoven afgelopen donderdag aan tijdens de Dag van de Dialoog. Verspreid door de hele stad stonden 53 gesprektafels waaraan iedereen die woont of werkt in Almere met elkaar in dialoog ging. Thema was dit jaar 'ontwikkeling'.


"Bij ons aan tafel werd het een heel boeiend gesprek", zegt een deelnemer. "Het is inspirerend om te horen hoe andere Almeerders over de ontwikkeling van de stad denken, maar ook over hun eigen ontwikkeling. Zo zat er iemand aan tafel die sinds kort in Almere werkt, maar nu nog in Rotterdam woont. Die man moest voor zichzelf erkennen dat hij toch wel heel veel vooroordelen over de stad had. Dat is best confronterend."
Was de Dag van de Dialoog vorig jaar al een groot succes te noemen, dit jaar waren er opnieuw meer gesprekstafels in de stad. "Volgend jaar ga ik misschien wel een dialoogtafel in mijn eigen huis organiseren", aldus een enthousiaste deelnemer.
Bij reïntegratiebureau Fitt.Company aan de Wagenmakerbaan stonden ook vier tafels. "Mensen uit andere culturen hadden allemaal een gerecht bereid", legt Karin Kops van Fitt.Company uit. "Dus zaten wij die avond met achttien verschillende gerechten uit de hele wereld bij elkaar. Dat was erg leuk. Het werd een ontmoeting tussen verschillende culturen, ontwikkelingen en dromen; het resulteerde in een prachtige, boeiende en vruchtbare dialoog."