Dag van de Dialoog"Vooral naar elkaar luisteren"

22 oktober 2008 07:00

ALMERE - Tijdens de Dag van de Dialoog op donderdag 6 november kunnen geïnteresseerden, naast deelnemen aan de dialoog over het thema 'Ontwikkeling', ook zelf een gesprek leiden. Voorafgaand aan deze dag kunnen gespreksleiders een training volgen waarin een aantal handvatten aangereikt worden om de dialoog goed te leiden.


Almeerder Peter van Maurik was vorig jaar, tijdens de eerste Dag van de Dialoog, gespreksleider bij een tafel van welzijnsstichting De Schoor. Dit is hem zo goed bevallen, dat hij onder andere naar aanleiding hiervan besloot om er zijn beroep van te maken. Nu werkt hij als wijkbeheerder in Amsterdam IJburg. Daarnaast is Van Maurik buurtbemiddelaar via De Schoor. "Dan is het ook van belang dat je goed luistert en je openstelt voor anderen, net als in een dialoog. Het is belangrijk dat je als gespreksleider een dialoog leidt en doorvraagt naar bepaalde meningen. Verder moeten mensen naar elkaar luisteren. Je hoeft de ander niet te overtuigen van je mening, het is geen discussie."
Een gespreksleider moet de dialoog over het thema van dit jaar, 'Ontwikkeling', leiden. Dit is aan een tafel met zo'n zes tot acht mensen. "Het is heel leuk om erbij te zijn, als gespreksleider of als deelnemer. Een goede tip voor gespreksleiders en deelnemers aan de Dag van de Dialoog is dan ook om je open te stellen voor anderen en je niet af te sluiten voor andere meningen."

Gespreksleiders gezocht

Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden als organisator of gespreksleider op de Dag van de Dialoog. De trainingen zijn 28 oktober van 19.00 tot 22.30 uur voor gevorderden en 29 en 30 oktober van 14.00 tot 17.00 uur voor beginners. Aanmelden hiervoor kan via info@almeredialoog.nl. Kijk voor meer informatie op www.almeredialoog.nl.