Dag van de Leidster wordt een echte traditie

17 september 2008 07:00

ALMERE - Het begint al een aardige traditie te worden: elke derde donderdag van september staat de leidster centraal met de Dag van de Leidster. Op deze dag worden leidsters, pedagogisch medewerksters en groepshulpen in de kinderopvang in het zonnetje gezet. Dit jaar valt deze heugelijke datum op donderdag 18 september.


De landelijke dag moet het werk van de kinderopvang onder de aandacht brengen. De leidsters hebben immers een belangrijke taak. Steeds meer ouders maken gebruik van de kinderopvang. De leidsters hebben de dagelijkse verantwoording om de kinderen van 0 tot 13 jaar een heerlijke dag te laten beleven. Vijf dagen per week, 52 weken per jaar.
Ook in Almere besteden kinderopvangcentra aandacht aan deze bijzondere dag. De teams worden in het zonnetje gezet. Sommige centra doen dat zelfs de hele week lang. Het ene centrum geeft hun leidsters een aardigheidje, het andere centrum kiest voor een gezellig barbecue. De leidsters worden op die manier bedankt voor hun mooie werk.
Mevrouw van Wierden heeft drie kinderen in de opvang. "Ik vind het niet meer dan terecht dat deze meiden eens in het zonnetje worden gezet. Goede kinderopvang is ontzettend belangrijk en een hele verantwoording."
Haar vriendin Stella Hofmans is het daarmee eens. "Als moeder is het altijd een hele stap om je kind bij een ander achter te laten. Ik bedank ze daar elke dag voor, maar het kan zeker geen kwaad om dat eens landelijk onder de aandacht te brengen."