Dag van Respect op basisschool de Zevensprong

19 november 2008 08:00

ALMERE - Op verschillende scholen in het land werd afgelopen donderdag 13 november aandacht besteed aan de Dag van Respect. Zo ook op basisschool De Zevensprong in Danswijk.


De dag werd feestelijk geopend door een zelfgeschreven en gecomponeerde rap over respect door leerlingen van het Helen Parkhurst college.
In de verschillende klassen werd volop aandacht besteed aan respect voor elkaar, respect voor verschillende culturen en respect in de sport. De kinderen konden zich inschrijven voor verschillende workshops. Zo konden de kinderen een workshop djembé volgen onder leiding van Omar van Gambian Spirit, werd er een gastles gegeven door een gastspreker van de stichting Zinloos Geweld en gaven twee voetballers van FC Omniworld een voetbalclinic.
De kinderen konden ook gerechten koken uit verschillende culturen, dansen met Judith Queysen, drama, rappen, een kunstwerk van heilige huisjes maken, Spaanse waaiers en Australische frisbees maken.
In de bovenbouw werd er gewerkt uit het lespakket dat was samengesteld door de stichting Dag van Respect.
Voor de innerlijke mens waren er verschillende gerechten gemaakt door de ouders. Het was een zeer geslaagde, respectvolle dag.