Daling fietsdiefstallen in Almere

29 oktober 2008 08:00

ALMERE - Het aantal fietsdiefstallen in Almere is in de maanden juli, augustus en september aanzienlijk gedaald. Er is in deze periode een daling van twintig procent van vooral dure merkfietsen.


De daling is volgende de politie het gevolg van de intensieve en gerichte opsporingsaanpak. Er zijn in de zomermaanden een tiental verdachten van fietsdiefstal opgespoord en aangehouden. Deze verdachten waren actief door heel Almere en bedienden zich van verschillende methoden. In een aantal gevallen beschikten zij over universele lopers, waarmee de sloten werden geopend. Maar ook kwam het voor dat de fietsen niet op de juiste manier op slot waren gezet of dat het de mogelijke daders wel heel gemakkelijk wordt gemaakt door onachtzaamheid van de fietsenbezitters. De aangehouden personen hadden het vooral voorzien op de duurdere merkfietsen. Deze verdachten zijn voorgeleid en overgedragen aan Justitie.

Maatregelen
De politie blijft de bewoners van Almere op het hart drukken om aangifte te doen als een fiets gestolen is, maar ook om zelf zoveel mogelijk maatregelen te nemen om de kans op fietsdiefstal zo klein mogelijk te maken. Dat kan door de fiets op slot te zetten en een tweede slot te gebruiken om de fiets vast te maken aan bijvoorbeeld een fietsenrek of lantaarnpaal. De fiets kan ook worden geparkeerd in een bewaakte stalling. Registreer fietsen met behulp van de fietsregistratiekaart. Deze is verkrijgbaar bij de fietsvakhandel, verzekering en de politie.