Dansmachine beschikbaar voor buurtcentra

02 oktober 2009 14:00

ALMERE - Sportservice Flevoland stelt de DanceDanceRevolution (DDR) beschikbaar voor alle buurtcentra in Almere. De DDR is een unieke dansgame voor zowel meisjes als jongens tussen de 10 en 19 jaar.


Sportservice Flevoland heeft deze game aangeschaft, omdat het een hele leuke manier is om te bewegen. De jongeren staan allemaal op een plaat met daarop vier pijlen. Deze plaat is verbonden met een computer en een beamer. Om punten te scoren moeten de jongeren op het juiste moment, op de juiste beat, een pijl op de plaat aanraken. Hierdoor wordt het een groepssport met een wedstrijdelement. Na afloop geeft de computer de einduitslag en een puntenvergelijking. Het spel kan op vele niveaus gespeeld worden. Het spel motiveert enorm om te bewegen.
In de periode van september tot en met half december kunnen alle Sociaal Cultureel Werk Centra in Almere deze game lenen bij Sportservice Flevoland.
Om de jongeren te enthousiasmeren en de sportbuurt- of jongerenwerker te instrueren, wordt op de eerste dag gratis een twee uur durende clinic gegeven. Daarna kan de DDR nog enkele dagen blijven staan zodat de jongeren vaker achter elkaar de game kunnen beoefenen. Op iedere locatie vindt op de laatste dag een contest plaats, waar alle jongeren zich voor mogen inschrijven. De winnaars hiervan plaatsen zich automatisch voor de provinciale eindronde in december. Het lenen van de DDR en de clinic is voor Sociaal Cultureel Werk en buurtcentra geheel gratis. Aanvragen kan via 0320-25 11 13. Vragen naar Elien de Heij.