Dave Spelde mist zege op tweehonderdste seconde

17 mei 2010 08:50

ALMERE - Dave Spelde, de Almeerse coureur van Daspe Racing, die twee weken geleden vijfde werd tijdens de tweede ronde van de Red Bull Kart Fight in Huizen, is afgelopen weekend tweede geworden in Harderwijk.


Op het Harders Plaza circuit in Harderwijk leverde Spelde een zinderende strijd om de snelste plaats, maar eindigde hij uiteindelijk op tweehonderdste seconde.van de winnaar op een tweede plaats.
“Balen natuurlijk”, zegt Dave. “Ik reed heel constant snelle tijden. In een ultieme poging zette ik in het laatste rondje een nog snellere tijd neer. Als je dan met zo’n miniem verschil verliest, is dat natuurlijk zuur. We geven echter de moed nog niet op, 30 mei wordt de laatste ronde van de Kart Fight verreden bij Bleekemolen’s Race Planet in Amsterdam. Dat circuit ken ik goed, in tegenstelling tot Harderwijk, waar ik voor de eerste keer reed. In dat licht gezien is die tweede plek niet slecht, maar de eerste is nu eenmaal de enige die telt in de Kart Fight!” aldus Dave Spelde.
Alle winnaars van de Red Bull Kart Fight nemen het in een kartrace op tegen F1-coureur Sebastiaan Vettel. Deze race vindt plaats op 6 juni tijdens de Masters of Formula 3 op Circuit Park Zandvoort