DDR-straat in stadshart

17 februari 2010 08:00

STAD CENTRUM - Een boze ondernemer in het stadshart haalt met veel moeite een sticker weg waarop staat: DDR-straat. "Dit kan je toch niet maken", roept hij tegen de fotograaf die toevallig passeert en het voorval vereeuwigd in een snapshot.


De Korte Promenade heeft afgelopen week een kortstondige naamsverandering doorgemaakt. Kunstenaar Steffen Buikema plakte de sticker 'DDR-straat' bij een van de gevels. Hij vindt namelijk dat de straat doet denken aan het voormalige Oostblok. Vanwege de vieze luifels, graffiti en het slechte onderhoud. De kunstenaar wil met het bordje de eigenaren van de panden wakker schudden, zodat de Korte Promenade er straks weer toonbaar uitziet. Aangezien een ondernemer aan De Korte Promenade dit niet vond kunnen, is de sticker alweer verwijderd.

Oostblok-toestanden?

Almere DEZE WEEK wil graag weten wat de ondernemers en lezers over het stadshart te zeggen hebben. Heeft de kunstenaar gelijk of is het juist onzin? Mail het naar redactie@almeredezeweek.nl met vermelding van 'DDR-straat in stadshart'.