De Bekroning krijgt groen licht

16 december 2009 08:00

STRIPHELDENBUURT - "Tweeëndertig woningen verrijzen hier binnenkort", zegt Henri Pleizier, ontwikkelingsmanager bij Kompaan Vastgoed uit Amersfoort. De rechter heeft onlangs groen licht gegeven voor het project in de Stripheldenbuurt. Daarmee veegt de rechter de bezwaren van kopersvereniging Hollands Licht tegen het nieuwbouwproject van de tafel. Pleizier beaamt: "De Bekroning krijgt groen licht."


Eerder dit jaar trokken bewoners van de Stripheldenbuurt bij de gemeente aan de bel omdat zij het niet eens waren met de wijziging die Kompaan Vastgoed door wilde voeren. Naar aanleiding van een overleg met het bestuur van de vereniging Hollands Licht heeft Kompaan Vastgoed een wijziging aangebracht in het plan om zodoende zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wens van de vereniging, voor licht, lucht en ruimte. Pleizier: "Als vastgoedondernemer voelen wij ook de gevolgen van de kredietcrisis. In plaats van de zestien villa's, dus uit het wat hogere segment, kozen we voor beter verkoopbare woningen." De kopersvereniging Hollands licht zag tegen de bouw van deze huizen op, omdat zij vonden dat het tegen het bestemmingsplan in zou druisen en bovendien er onvoldoende parkeergelegenheid zou zijn. De rechter oordeelde echter onlangs dat De Bekroning wel voldoet, omdat het gebied gebruikt wordt voor 'woondoeleinden', net als in het oorspronkelijke bestemmingsplan. Ook veegde de rechter het andere bezwaar van tafel. Zij zei: "De Bekroning voldoet met 42 parkeerplaatsen ruimschoots aan de wettelijke minimumnorm." De Bekroning krijgt met de uitspraak groen licht van de rechter en dus kan Kompaan Vastgoed gaan beginnen met de bouw.
Momenteel zijn er al zeventien woningen verkocht van het totale plan aan de André Franquinweg. Pleizier vervolgt: "Voor de verkoop van de nog niet verkochte woningen zijn wij in gesprek met de Rabobank om een pakket van maatregelen samen te stellen om zoveel mogelijk onzekerheden bij de toekomstige koper mogelijk weg te nemen." De start van de bouw staat gepland voor begin 2010.

[In kader]

De Bekroning

In het verlengde van de Eilandenbuurt aan de Lage Vaart, in de Stripheldenbuurt, bouwt Kompaan 24 tussenwoningen en acht hoekwoningen, verdeeld over vier woonblokken. Deze woningen markeren de noordkant en kijken over de straat uit op een stadsgracht met woningen van een aanpalend wijkje. De achtergevel ligt pal op het zuiden, dus alle woningen beschikken over een lekkere zonnige stadstuin.