De Dag van de Dialoog in Almere

03 juli 2007 14:40

ALMERE - Voor de eerste keer in de historie wordt in Almere de Dag van de Dialoog gehouden. Op 27 september 2007 worden, verspreid over de hele stad, gesprektafels georganiseerd, waaraan iedereen die woont of werkt in Almere met elkaar in dialoog kan gaan over een centraal thema.


Het doel van de Dag van de Dialoog in Almere is het leggen van nieuwe verbindingen tussen mensen en organisaties verspreid over de hele stad, waardoor nieuwe inzichten, ideeën, kansen en concrete initiatieven ontstaan die de (maatschappelijke) samenhang in onze stad bevorderen.
In andere steden heeft de Dag van de Dialoog al meerdere malen met succes plaatsgevonden en hierdoor zijn de initiatiefnemers Rabobank Almere en Ymere, geïnspireerd om dit ‘evenement’ in Almere te laten plaatsvinden. Almere sluit zich hiermee aan bij het landelijke initiatief en organiseert de Dag van de Dialoog in Almere op dezelfde datum als in Amsterdam.
Omdat dit de eerste editie van de Dag van de Dialoog is, zijn er veel nieuwe verbindingen te leggen. Inmiddels hebben zich al meerdere partners, sponsoren en sympathisanten van de Dag van de Dialoog aangemeld en dit aantal neemt steeds verder toe. Dat is ook nodig want met de inzet van mensen en (financiële) middelen kan deze activiteit plaatsvinden en zich als een ‘olievlek’ verspreiden.
Iedereen is uitgenodigd om mee te doen en te denken zodat dit initiatief een van de belangrijkste publieke trefpunten met inhoud in onze stad wordt. Meer informatie is te vinden op de website van de Dag van de Dialoog in Almere: www.almeredialoog.nl.