'De Darmdialogen' in FlevoziekenhuisHumoristisch drama over darmen

09 maart 2011 06:00

STAD CENTRUM - De toneelvoorstelling 'De Darmdialogen' toert vanaf maart langs de Nederlandse ziekenhuizen om aandacht te vragen voor darmkanker. 'De Darmdialogen' is een humoristisch drama over darmen. Een vrolijke en informatieve voorstelling, vol lach, zang en dans met een duidelijke boodschap. Vrijdag 11 maart is de voorstelling te zien in het Flevoziekenhuis. De voorstelling is gratis toegankelijk, maar er zijn slechts honderd kaarten beschikbaar.


In het kader van internationale darmkankermaand maart vraagt de Maag Lever Darm Stichting in samenwerking met artsen- en patiëntenorganisaties dit jaar aandacht voor darmkanker door middel van de toneelvoorstelling 'De Darmdialogen'. Darmkanker is een ziekte die binnen de taboesfeer valt; mensen vinden het lastig om over de stoelgang te praten en zeker als ze er problemen mee hebben. Uit publieksonderzoek van de Maag Lever Darm Stichting blijkt dat ruim 18 procent van de ondervraagden moeite heeft met praten over darmklachten, zelfs met de eigen huisarts. Door middel van de 'De Darmdialogen' willen artsen en patiënten het taboe doorbreken en stimuleren dat mensen met klachten tijdig naar de dokter gaan.

De voorstelling

'De Darmdialogen' is geschreven door auteur Haye van der Heyden en wordt gespeeld door Cystine Carreon, Han Oldigs en Ellen Pieters onder muzikale begeleiding van accordeonist Gert Wantenaar. 'De Darmdialogen' is een humoristisch drama waarin hilarische verhalen en indrukwekkende liedjes elkaar afwisselen: 'Hé buurvrouw, nog lekker ontlast vanochtend?' En: 'Waar we het vandaag over hebben, kan ons allemaal overkomen. Jong en oud'. Tien aangrijpende dialogen over poep, darmpoliepen, alarmsignalen, doktersbezoek, onderzoek, samen ziek zijn en de dood. Voor meer informatie over de voorstelling: www.darmdialogen.nl.