De eerste Almeerse Beste Wensen Markt

14 januari 2009 08:00

ALMERE - "We hebben elkaar net allemaal De Beste Wensen gewenst… En dan? Ga je zitten wachten, of kom je voor jezelf in actie…", zegt Charlotte van der Pluijm, initiatiefneemster van de Beste Wensen Markt en fysiotherapeute in en mede-eigenaresse van het Preventiecentrum. Het Preventiecentrum organiseert daarom een Beste Wensen Markt op zaterdag 17 januari tussen 10.00 en 16.00 uur aan Randstad 22-01.


Het hele team van het Preventiecentrum staat zaterdag 17 januari klaar om iedereen van advies en gratis consulten te voorzien. Om mensen te inspireren het beste voor zichzelf te halen, zijn verschillende ondernemers benaderd hun product te etaleren op deze unieke markt. Wat de ondernemers gemeenschappelijk hebben, is dat hun product mensen een goed gevoel geeft, zoals een schoonheidsspecialiste die een gratis gezichtsbehandeling geeft. Ook zijn er hele leuke creatieve workshops en prachtige woonaccessoires. Van der Pluijm: "Heel bijzonder is een demonstratie van de hartcoherentiemeter, die meet wanneer je stress hebt, en wanneer niet."
Veel Almeerders hebben het beeld van het Preventiecentrum dat je er alleen maar mag sporten als je wat mankeert, maar dat is niet zo. Ook mensen die, de naam zegt het al, willen voorkomen dat ze klachten krijgen, worden goed begeleid door professionele trainers, en het lijntje met de fysiotherapeuten is heel kort. Van der Pluijm: "Twintigers zie je hier niet veel, het gros van de klantenkring is ouder en heel bewust met hun gezondheid bezig."
Iedereen is van harte welkom en kan gezellig over de markt struinen, een lekker hapje en drankje gebruiken en uiteindelijk het pand weer verlaten met een glimlach en een heel goed gevoel. "Dat is wat we toch steeds meer willen", aldus Van der Pluijm. "Dat het goed voelt, dat je gehoord en gezien wordt, zonder het gevoel te hebben een nummer te zijn." (Foto: aangeleverd)