De laatste schakel in de ketenBezorgers, onze door-weer-en-wind-helden

18 maart 2010 13:44

ALMERE - Kranten gaan, overdrachtelijk gesproken, door vele handen voordat ze de eindbestemming bereiken, de lezer. Krantbezorgers krijgen ze in létterlijke zin in handen. Als laatste schakel in de keten. Een zeer belangrijke schakel; als de bezorging immers rammelt, zal de animo van onze adverteerders afnemen, waarmee een krant uitgeven niet langer haalbaar is. Geen krant, geen adverteerders.


Onze drukker Rodi Media uit Broek op Langedijk in Noord-Holland levert de ruim 81.000 exemplaren van Almere DEZE WEEK wekelijks op dinsdag af bij De Drukwerkverspreiders in Almere Haven, een dynamisch bedrijf dat door Richard de Vos en Paul Vleerlaag werd opgezet. Wekelijks is de verspreiding van Almere DEZE WEEK daarmee in vertrouwde handen.

Driehonderd bezorgers

In Almere Haven verzamelen elke dinsdagochtend rond de klok van half negen een zevental chauffeurs die Almere DEZE WEEK per direct uitrijden naar de bezorgers die dan de krant aan huis krijgen afgeleverd. In totaal staan driehonderd Almeerse bezorgers in de startblokken om de krant Almere DEZE WEEK bij alle huishoudens en bedrijven te brengen. Er zijn vijf bezorgers die de krant vanaf het eerste exemplaar al bezorgen: Nicky Bos, Jessica Verhoeven, P. Kesting, Cora Broek en Ramlotjan Toekoen.
Onze speciale dank gaat wederom uit naar:

Alle driehonderd bezorgers, want zij zorgen ervoor dat Almere DEZE WEEK door weer en wind iedere week weer bij de lezers op de mat ligt. Niet voor niets is Almere DEZE WEEK dankzij deze bezorgers de best bezorgde krant Almere en daarvoor willen wij alle bezorgers ontzettend bedanken.
Ga zo door!
Zonder jullie geen bestaansrecht voor onze krant!
Bedankt!
IN KADER
Bezorgers van het eerste uur

Drie van de vijf bezorgers van het eerste uur vertellen over hun werk.
Nicky Bos
ROC-student Nicky Bos loopt al sinds het eerste moment de krantenwijk. "Vijf jaar geleden zocht ik een bijbaantje en dit was voor mij i-de-aal… Eén keer in de week bij mij in de buurt." Nicky heeft er geen moeite mee om in weer en wind de krant rond te brengen in de Regenboogbuurt. "Ik tennis ook bij slecht weer, dus dit is ook net als een sport voor mij. Iedereen kent mij trouwens; met kerst kreeg ik vette fooien."
Jessica Verhoeven
Ook Jessica Verhoeven brengt al vijf jaar de krant rond in Staatsliedenwijk en Kuidenwijk. "Ja, ik heb twee wijken. Dat verdient dubbel zo lekker. Mijn zoon wilde vijf jaar geleden eigenlijk de krant gaan lopen, maar bedacht zich op het laatste moment. Toen heb ik het maar gedaan. En het beviel eigenlijk uitstekend. Ik ben het blijven doen. Het is heerlijk om buiten te zijn, al was het afgelopen winter was het soms wat minder met al die sneeuw."
P. Kesting
De heer P. Kesting is al vijf jaar een bekende verschijning in het stadscentrum van Almere. "Ik bezorg de Almere DEZE WEEK samen met mijn vrouw. Vaak nemen we ons kleinkind Sharon van 10 jaar mee. We leggen alle kranten in een kinderwagen en gaan op pad. De winkeliers zijn gek op de krant. Ze kunnen vaak niet wachten tot ze hem in handen hebben. Ik ben dus altijd een welkome gast. En ja, in de tijd van de nieuwjaarswensen levert dat vaak een leuk extra centje op!"