De Meergronden draait op volle toeren

16 november 2011 06:00

HAVEN CENTRUM - In de maand november staat scholengemeenschap De Meergronden aan de Marktgracht 65 bol van de activiteiten. Zo vond vorige week in samenwerking met De Overloop en De Meergronden de zogenaamde verwendag plaats. De ‘oudjes’ werden letterlijk en figuurlijk in de watten gelegd tijdens een manicure, opmaken en het verzorgen van het haar.


Naast de uiterlijke verzorging werden er leuke en mooie sieraden gemaakt die de dames vol trots droegen. Tot slot was er rond het middaguur een heerlijke lunch, waarbij de ouderen door de leerlingen bediend werden. Hierna brachten de leerlingen de dames netjes terug en kon iedereen terugkijken op een zeer geslaagde ouderenverwendag.

Internationale uitwisseling

Na de ouderen zijn deze week de leerlingen aan het buitenland aan de beurt. De Meergronden gaat internationaal en dus komt er een grote groep leerlingen uit bijvoorbeeld Estland, Tsjechië en Polen om kennis te maken met hun Nederlandse medeleerlingen, het land, Almere, de school en de cultuur. Voor die buitenlandse leerlingen is er een heel programma met daarin bezoekjes aan het Rijksmuseum, het Anne Frank Huis en de Zaanse Schans. Daarnaast vindt er op school een culturele carrousel plaats, wordt er gesport en gedanst en staat er een avondje uit naar de klimwand in Bussum gepland. Mogelijkheden genoeg om elkaar beter te leren kennen en te werken aan de Engelse taal.
Open avond

Na de ouderen en de buitenlandse leerlingen staat De Meergronden volgende week in het teken van nieuwe leerlingen. Maandag 21 november is er op De Meergronden een open avond. De ‘nieuwe’ deuren gaan open om 18.30 uur en dan is iedereen van harte welkom om de gerenoveerde school in Haven eens van dichtbij te komen aanschouwen. De buitenkant staat nog wel in de steigers, maar van binnen is de school helemaal up-to-date. De open avond duurt tot 21.30 uur.