De Meregaard start cursus ‘Geen paniek’

07 maart 2012 06:00

PARKWIJK - GGz Centraal de Meregaard start dinsdag 27 maart met een preventieve cursus voor mensen die willen leren omgaan met paniekklachten.


De cursus is bestemd voor iedereen die last heeft van lichte of matige paniekklachten en daar beter mee wil leren omgaan. Het centrale kenmerk van paniekklachten is de paniekaanval. Dat wil zeggen een plotseling en zonder aanleiding optredende intense angst of spanning. Een paniekaanval gaat meestal gepaard met verschillende lichamelijke verschijnselen zoals hartkloppingen, trillen, zweten, ademnood of duizeligheid. Vaak ontwikkelen mensen met paniekklachten ook de angst om zich in het openbaar te begeven.
In de cursus staan drie vaardigheden centraal: leren omgaan met spanningsklachten, meer grip krijgen op gedachten die de paniek doen toenemen en opnieuw leren om te gaan met moeilijke situaties. De kosten van het cursusmateriaal zijn 32,50 euro. Aanmelding kan telefonisch bij Linda van Pul: 036-5210311 of L.vanpul@ggzcentraal.nl.
Voor de start van de cursus krijgen deelnemers een kennismakingsgesprek. Meer informatie over de cursus is te vinden op de website: www.cursusgeenpaniek.nl of www.ggzcentraal.nl.