De nieuwe gemeentegids Almere is uit

11 juli 2007 14:31

ALMERE - De nieuwe gemeentegids van Almere is uit. Deze in fullcolour uitgevoerde gids bevat informatie over alle gemeentelijke diensten, instellingen en verenigingen. De inhoud is via een hoofdstukken structuur met daarbinnen een alfabetische indeling eenvoudig toegankelijk. Ook een trefwoorden-index met paginanummering vergemakkelijkt het zoeken naar de informatie. Een dezer dagen zal de gids gratis huis-aan-huis bezorgd worden.


De gemeentegids is er ook in digitale vorm. Deze versie is via www.almere.smartmap.nl op te roepen. Het grote voordeel hiervan is dat alle nieuwe noodzakelijke mutaties dagelijks aangepast worden, zodat de gegevens altijd actueel zijn. Daarnaast bevat deze SmartMap een digitale plattegrond waaraan via een ingenieus systeem de locatiegegevens van de diverse adressen zijn gekoppeld. Hierdoor kan de exacte plaats op de kaart worden geprojecteerd van de betreffende instelling of vereniging. Door de eveneens beschikbare routeplanner, waarvoor men slechts de vertrekpostcode behoeft in te vullen, wordt de route op de kaart aangegeven en ook nog worden uitgeprint.
Aan deze digitale gemeentegids is ook een bedrijvengids gekoppeld. Het overzichtelijke en gebruiksvriendelijke menu met vijftien hoofdgroepen zorgt er voor dat men in een ommezien bij het gewenste bedrijf komt. Vooral, omdat ook hier de route naar het betreffende bedrijf via de ingebouwde routeplanner te navigeren valt. Wie geen gids ontvangen heeft, kan dat melden bij de Akse Media BV, 0223-668877, waarna alsnog de nieuwe gemeentegids wordt nagestuurd of nabezorgd. (Foto: aangeleverd)