De Overloop viert 25-jarig bestaan

08 juli 2009 07:00

HAVEN - "Super was het", zegt Els de Neef, werkzaam bij Zorgcentrum De Overloop in Almere Haven, dat het 25-jarig bestaan vorige week vierde met een gezellig feestprogramma voor bewoners, aanleunbewoners en medewerkers. Hoogtepunt van het programma was op donderdag 2 juli het dagje uit op een boot. "De mensen hebben genoten, daar doe je het voor…"


De feestdagen vonden vorige week plaats van woensdag 1 tot en met vrijdag 3 juli. Woensdagmiddag kregen bewoners van De Overloop bezoek van burgemeester Jorritsma, die buffet opende, dat gesponsord werd door DeliXL Foodservice. Ook trad zanger Marcel Dool op. Donderdag was de boottrip. Els de Neef, werkzaam in De Overloop: "Het was super! We stapten op in Haven met 196 personen, cliënten en verzorgers. We maken een tochtje door het Markermeer en komen via de Oranje sluizen weer terug. Iedereen genoot er zo van, daar doe je het voor…" Aan boord werd iedereen verwend met koffie en gebak, heerlijke muziek en een smakelijke lunch. De boottrip werd mogelijk gemaakt door bouwbedrijf Hemubo uit Almere, dat als sponsor elk jaar het zorgcentrum in het zonnetje zet.
Vrijdag was er weer koffie met gebak, soep met sandwiches en trad het Shantykoor Windstilte op. Het feest werd 's avonds afgesloten met een grootse barbecue.


Verzorging en verpleging

Vijfentwintig jaar geleden, 1 juli 1984, was zorgcentrum De Overloop het eerste verzorgingshuis in Almere. Het gebouw met zijn bijzondere architectuur ligt vlakbij het winkelcentrum en de Haven. De Overloop heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een gecombineerd verzorgings- en verpleeghuis. Hierdoor is het mogelijk in één huis, zonder onderscheid, bewoners te huisvesten die een indicatie hebben voor een verzorgingshuis of een verpleeghuis. Bovendien heeft De Overloop aanleunwoningen en zorgwoningen voor ouderen.